Сьогодні, 18 липня, при Архікатедральному та Митрополичому Соборі Воскресіння Христового розпочався літній християнський табір для дітей, який організовує Школа християнського аніматора за підтримки «Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ».

Учасниками табору стали кількадесят юних жителів Івано-Франківська та вимушено переселених дітей.

Табір триватиме впродовж цілого тижня, під час якого діти матимуть змогу духовно збагатитись та фізично оздоровитися.

Для дітей спільний захід проводитимуть 10 християнських креативних аніматорів та о. Богдан Сабало — керівник табору, які підготували насичену програму, щоб кожен із учасників провів його з користю для себе та мав змогу зблизитись із Господом Богом.

Перший день дитячого заходу розпочався реєстрацією всіх учасників.

Згодом в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового відбулася Божественна Літургія, під час якої у своїй проповіді о. Богдан звернувся до дітей:

«Дорогі діти, бажаю вам під час цього християнського табору з’єднатися з Господом Богом як з люблячим Батьком. Всі ігри, банси, катехизації, які будуть впродовж наступного тижня — це немов ті зерна, про які розповідає нам Ісус Христос в Євангелії у притчі про сіяча. Їх потрібно не занедбати, щоб почути Боже Слово та зберегти його у своєму серці, здобувши користь для своєї душі».

Опісля розпочалася банси, в яких всі діти активно брали участь. Далі відбувся розподіл учасників та аніматорів по 3-ох командах, після чого кожна група підготувалась про представлення своєї групи. Після цього, щоб поповнити свої сили, всі аніматори та дітвора мали змогу смачно пообідати.

Наступною частиною заходу була катехизація, під час якої аніматори й брат-семінарист доступно навчали учасників про Заповіді Божі у формі розповідей із запитаннями, поєднуючи їх з різними життєвими історіями, щоб дітям було легше зрозуміти їх зміст.

Пізніше на подвір’ї біля собору розпочалися спортивно-інтелектуальні ігри, які захопили та зацікавили всіх юних учасників. Далі в каплиці Катехитичного центру кожна з команд мала змогу представити назву своєї групи, девіз, гімн, а також творчий герб, в який вклали цікаву символіку. Опісля головна аніматор табору Ольга провела для дітей інтелектуальні конкурси на пам’ять, увагу та кмітливість.

На завершення аніматори та діти спільно помолилися, дякуючи Господу за чудовий день та просячи в такому ж дусі й настрої провести весь тиждень.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ