Декада місійності — це десятиденне підготування до святкування П’ятдесятниці, переосмислення великого дару Святого Духа та Церкви. Кожен день Декади місійності проходить під певним гаслом.

Про Декаду місійності

Декада місійності — це десятиденне підготування до святкування П’ятдесятниці, переосмислення великого дару Святого Духа та Церкви. Кожен день Декади місійності проходить під певним гаслом.

У такий спосіб Декада місійності допомагає вірянам крок за кроком переосмислити найважливіші правди християнської віри і заохочує наново втілювати їх у власному житті. Так, наприклад, на празник Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа розпочинаємо Декаду місійності із роздумів над особистим утвердження у вірі, а на Зіслання Святого Духа запрошуємо кожного пороздумувати над тим, як бути носієм Святого Духа вдома, на роботі, серед друзів.

Значення Декади місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші сім’ї (домашні церкви) та парафіяльні спільноти є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, — ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми на місцях свого перебування. Отже, місія нашої парафіяльної спільноти — приймати Христа глибше в наше життя, нести Добру Новину поза нашу спільноту і підтримати тих, хто розширює межі Божого Царства місійною діяльністю та капеланським служінням.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоби Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Якщо через певні обставини у Вашій парафії неможливо провести Декаду серед тижня або якщо Ви особисто не зможете взяти в ній участі, можна провести Декаду місійності в себе вдома. У колі сім’ї щодня потрібно виділяти час (5 хв.) для спільного молитовного читання «Путівника Декади місійності» (Слово Боже, роздуми, цитата-свідчення, молитва) та обговорення місійних завдань. Інший варіант: провести Декаду в молитовному колі декількох родин, наприклад разом із сусідами.

Метою Декади місійності є:

  • розпалити в нас дар віри, який ми отримали в Таїнстві Хрещення;
  • зробити нас здатними ділитися вірою з ближніми;
  • допомогти нам нести у світ радість Євангеліє, Добру Новину спасіння в Христі;
  • щоб ми стали як учні Христові, місіонерами, проголошуючи світові милосердну Божу любов.

Місійний дух полягає в тому, що християнин найперше сам глибоко переживає:

  • Благовість Євангелія — Доброї Новини спасіння у Христі;
  • особисто досвідчує любов Бога та Його присутність у власному житті;
  • відчуває велику радість і потребу поділитися цим з ближніми та у діяльний спосіб нести життя у вірі спраглому й потребуючому світові.

Презентація PowerPoint про вишколи активних мирян для ефективного проведення Декади місійності 2017–2018 рр.

Матеріали для ефективного проведення Декади місійності:

Матеріали для проведення Декади місійності 2014 року

Матеріали для проведення Декади місійності 2015 року

Матеріали для проведення Декади місійності 2016 року

Матеріали для проведення Декади місійності 2017 року

Матеріали для проведення Декади місійності 2018 року

Роздуми єпископів Української Греко-Католицької Церкви 2020 року

Відео див. ТУТ